Şirketimiz ve ürünlerimize ait güncel bilgiler içeren katoloğumuzu indirebilir,Güncel fiyatları öğrenebilirsiniz.
YAPI MALZEMELERİ
Şirketimiz ve ürünlerimize ait güncel bilgiler içeren katoloğumuzu indirebilir,Güncel fiyatları öğrenebilirsiniz.
Duvar Bölme
TUĞLALAR
TUĞLA NEDİR?
Tuğla harç gibi karışımlar ile birbirine tutturularak duvar inşasında kullanılan, pişmiş veya kurutulmuş kil bazlı topraktan elde edilen ses ve ısı yalıtımı için ana yapı malzemelerindendir.
STANDART KARKAS TUĞLALAR
Betonarme yapılarda iki farklı ortamı birbirinden ayırmak amacıyla kullanılan yatay delikli dolgu elemanıdır. İç ve/veya dış duvarların oluşturulmasında kullanılabilir. Geleneksel ölçüleri modern inşaat teknikleri ile birleştirir. Yüksek nefes alma ve akustik performans kabiliyeti ile sağlıklı yaşam alanlarının oluşmasını sağlar. Hafif ve ekonomik çözümlerdir
İZO TUĞLALAR
Özel olarak tasarlanmış boşluk geometrisi ve birbirleri ile geçmeli tasarımı sayesinde duvarda meydana gelecek ısı kaçaklarını en aza indiren düşey delikli tuğlalardır. Yaşam alanının termal konforunu arttırırken, ısıtma ve soğutma masraflarını düşürmeye yardımcı olur. Yüksek su buharı geçirgenlik özelliği ile dış cepheye bakan duvarlarda rutubet birikimini engeller, küf ve mantar oluşumunun önüne geçer. Tüm bu avantajları ile beraber mükemmel ses yalıtımı sağlar ve akustik konforu artırır
ASMOLEN TUĞLALAR
Modern inşaat tekniklerinin en konforlu çözümüdür. Yoğun yapısı ve boşluk geometrisi sayesinde mükemmel ses yalıtımı sağlar. A1 sınıfı yanmaz malzeme özelliği ile alternatif çözümlere kıyasla en yüksek yangın güvenliğini sunar.
LENTOLAR
Kapı ve pencere açıklıklarının geçilmesinde kullanılır. Tuğla ile birlikte diğer yapı malzemeleri ile de uyumlu ve kullanıma hazırdır. Projede talep edilen boylarda, tuğla, demir donatı ve betondan imal edilen lento iç ve dış cephelerde kullanılabilir, ısı köprüsü oluşturmaz.
BACA TUĞLALARI
Yüksek sıcaklıkta pişirildiği için bünyesinde yanıcı ve zehirli gaz oluşturabilecek içeriklerden arınmıştır. Sıkı ve boşluksuz yapısı ile gazların güvenle tahliye edilebilmesine olanak tanır. Yüksek sıcaklıktaki gazlardan etkilenmez.
GAZ BETONLAR
GAZ BETON NEDİR
Binalara çok yönlü katkılar sağlayan, modern dünyanın duvar örgü malzemesi olarak ilk tercihi konumunda olan gazbeton; hafif yapı malzemesidir.
Neden Gazbeton?
Yüksek performansı sayesinde tüm dünyada yaygın olarak kullanılan gazbeton, Amerika’dan Japonya’ya kadar birçok ülkede üretilir. Dünyanın en prestijli şehirlerinin gözde yapılarında kullanılan gazbeton, yüksek ısı yalıtımı özellikleri ile yapının yangın ve deprem güvenliğini arttırması nedeniyle pazarın önemli bir ihtiyacını karşılar.
Yalıtım Gazbetonla Sağlanır ; Binalarda meydana gelen ısı kayıplarının büyük kısmı dış duvarlarda oluşur. Bina dış duvarlarında ısı yalıtımı sağlamanın pratik ve ekonomik çözümü gazbeton kullanmaktır. Tuğla, taş, briket gibi malzemelerle yapılmış duvarlar, ilave maddeler ve ek masraflarla gazbetonun tek başına sağladığı üstün yalıtım gücüne ancak ulaşabilirler.
Gazbeton Hiç Yanmaz ; Binaların yangından korunması hakkındaki yönetmeliğe göre, 1200°C’ye kadar ısıya dayanıklı “A1 sınıfı hiç yanmaz” malzeme sınıfındaki gazbeton, yangına 240 dakikadan fazla karşı koyabilmesiyle, yangına karşı emniyetli binalar inşa edilmesinde, “yangın duvarı” ve “yangın güvenlik holü” çözümlerinde vazgeçilmez bir seçenektir.
Isı ve Ses Yalıtımı ; Gözenekli bir dokuya sahiptir, yüksek düzeyde ısı yalıtımı ve ses yalıtımı sağlar. Gazbetonun ısı yalıtımı özelliği ile yapıların ısıtma/soğutma yatırımı ve giderlerinde önemli oranda tasarruf sağlar.
Hafiftir ; Sağlamlığından ödün vermez, hafifliğiyle binanın toplam ağırlığını azaltır. Gazbeton duvar örgü malzemesi ve döşeme panelleri yoğunluğu düşük “masif” malzemedir.
Milimetrik ölçülerde ; Hassas boyutlarda üretilen bir yapı malzemesidir; ölçülerde asla yanıltmaz. Milimetrik duyarlılıkla kesilebilir. Uygulama kolaylığı sağlar. Kolay işlenir delme ve oyma işlemleri kolaylıkla yapılabilir.
Kolay İşlenir ; İnşaatların yapım aşamasına hız katarak, ürün ve işçilik maliyetlerinde önemli ölçüde tasarruf sağlar. Uygulama sırasında gerek yatay/düşey taşımalarda gerekse döşeme el örgü işlemi sırasında kolaylık sağlayarak, projelerin daha kısa sürede tamamlanmasında etken olur.
Dayanıklıdır ; Yoğunluğu düşük “masif” bir duvar malzemesi olan gazbeton, hafifliği ve sağlamlığı ile binalardaki yükleri azaltarak deprem güvenliği sağlar. Deprem dayanıklılığı yüksek olan binalarda, depremin yıkıcı etkileri hissedilmez, bina gazbetonun sağladığı hafiflik ve esneklik nedeniyle depreme daha fazla dayanıklılık gösterir.
Sağlıklı Mekanlar ; Az enerjiyle, tarım toprağı kullanılmadan üretilir. Radyoaktif ve toksik madde içermez. Hem üretim hem de inşaat aşamasında çevreyi kirletmez, insan sağlığına zarar verici madde barındırmaz. Isı yalıtım özelliği sayesinde yakıt tasarrufu sağlar, havayı kirletmez.
BIMS Bloklar
Bims Nedir ? Nerelerde Kullanılır ?
Son yıllarda inşaat sektöründe özellikle ısı ve ses yalıtımında, öz kütlesinin düşük olmasının sağladığı avantajların da bir sonucu olarak sıklıkla kullanılan, volkanizma sonucu oluşmuş doğal bir malzeme olan bims, kristalize, gözenekli, süngerimsi, fiziksel ve kimyasal etkenlere karşı dayanıklı bir malzemedir.
Ülkemizde Orta ve Doğu Anadolu Bölgeleri’nde 9 milyar m³ rezervi bulunan bimsin özellikle Nevşehir bölgesindeki yatakları kalite açısından dünya standartlarının üzerindedir. BlokBims, Nevşehir’deki ruhsatlı sahalarından ya da diğer açık ocaklardan tüvenan malzeme olarak aldığı bimsi eleyerek sınıflandırmakta ve hammadde olarak kullanmaktadır.
Bims (ponza) in Yapı Sektöründeki Tarihçesi
Bimsin yapı sektöründe, ilk kez Romalılar döneminde Ayasofya’nın kubbesinde de olduğu gibi puzolan çimento olarak kullanıldığı bilinmektedir. Hafif yapı malzemesi üretiminde kullanılmaya ise 1851’de Almanya’da başlanmıştır. Türkiye’de ise profesyonel anlamda hafif yapı elemanlarının ilk üretimi 1984 yılında Nevşehir’de başlamıştır. Günümüzde ise pek çok ülkede hafifliği, doğallığı, ekonomikliği, depreme ve yangına dayanıklılığı gibi nitelikleri sayesinde özellikle ısı ve ses yalıtımında yoğun olarak kullanılmaktadır.
Doğal ; Bimsin hammaddesi pomza, %100 doğal malzeme. Doğada hazır halde olan pomza, su ve çimento katkısı ile imalat sürecini tamamlar. Çevre dostu malzeme su geçirmez. Doğal rengi sebebiyle dinginlik verir.
Sağlam ; Bim; fiziksel ve kimyasal etkilere karşı dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Pomza ve çimentodan imal edildiği için dayanma gücü yüksek ve mükemmele yakın genleşme sağlar. Bu da deprem kuşağındaki ülkemiz için ekstra güvenli yapı demektir.
%100 Yerli ; Türkiye’nin kıymetli madeni pomzalardan üretilir.
Kolay İşçilik : Ürünle birbirine geçmeli olarak dizayn edilir, bu yüzden dikey kullanımlarında harca gerek olmaz. Harç sadece yatayda kullanılır, ayrıca bims kolay sıva tutar. Aradan geçen zaman bimslerde sıva çatlağına sebep olmaz.Ürün çeşitliliği ile uygulaması en kolay malzemedir. Geçmeli olduğu için özel işçilik gerektirmez.
Eekonomik ; Diğer yapı malzemelerine göre ekonomiktir. Nakliyeden dolayı bölgesel değişim gösterebilir. Hafifliğinden dolayı temelde daha ucuz maliyet ve demir kullanımı sağlar. Alternatiflerine göre daha az enerji tüketir.
Karayıcıdır ; Yüzey penetrasyonu çok iyi olduğu için, alçı, alçıpan, seramik gibi ürünlere sıva yapılmadan direkt olarak uygulanabilir.
Hafiftir: Hafif olmasına rağmen 6 ton ağırlık taşıyabilir.
Ses izolasyonu sağlar: Akustik özelliği mükemmeldir, hayatın gürültüsünü dışarıda bırakır. Betona oranla 4 ya da 6 kat daha fazla izolasyon sağlar.
Isı izolasyonu yüksektir: Malzeme doğal olması sebebiyle iklimlendirme özelliğine sahip.
Doğal klima etkisi sağlar: Yazların serin, kışların sıcak geçmesini sağlar. Gözenekli yapısı sayesinde nemi, suyu emer rutubeti engeller.
Tasarruf sağlar: Betona oranla daha hafif olan bims sayesinde, bina yükü hafifler, kullanılan malzemeden tasarruf sağlanır.
Alçı Levhalar
Alçı Nedir?
Alçı; ham maddesi olan alçı taşının pişirilerek öğütülmesi sonucunda elde edilen bir malzemedir. Alçı taşı kimyasal birleşiminde iki molekül; su ve kalsiyum sülfat (CaSO4.2H2O) doğada bulunan minerallerdendir.
Kristal bir yapıya sahip olan alçı taşı, pişirildiği zaman kimyasal bir tepkime ile suyun dörtte üçünü kaybederek yarı hidrat haline dönüşür. Suyla karıştırıldığında, pişirilmesi sırasında kaybettiği suyu geri alarak tekrar alçı taşına dönüşür ve taşlaşır.
Taşlaşan alçının bu özelliğinden yararlanılarak; duvar, asma tavan veya dış cephe yapımında kullanılmak için iki yüzü karton kaplı ortasında sertleşmiş alçının, standart veya özel ebatlarda olmak üzere üretilmesi sonucu ortaya çıkan ürüne alçı levha denir.
Her iki tarafı karton/kâğıt ile kaplı, alçıdan üretilen, duvar ve asma tavan imalatlarında kullanılan bir yapı malzemesidir. Alçı levhalar; standart, suya, yangına ve darbeye dayanıklı gibi kullanım amacına yönelik farklı özelliklerde üretilmektedir.
Alçı Levha Ne İşe Yarar?
Alçı levhalar; duvarda, tavanda ve dış cephelerde hızlı bir çözüm sunarak, projelerinize maksimum bir şekilde katkı sağlar. Alçı levha sistemleri, sağlanması en zor kriterleri bile sistem bileşenlerinin farklı kombinasyonlarıyla karşılayabilmektedir. Dolayısıyla her türlü tasarım ve performans kriterine uygun sistem çözümleri sunabilmektedir. En önemli unsurlardan biri de mekânı verimli kullanabilmektir.
Alçı levha sistemleri, geleneksel sistemlere kıyasla aynı performansları çok daha düşük kalınlıklarla sağlayabilmektedir. Bu sebeple bu sistemler, mekân optimizasyonunda oldukça faydalıdır. Levha sistemlerinin hızlı montaj edilebilme, dayanıklılık ve hijyen gibi temel özellikleri hem inşaat aşamasında hem de malzemelerin kullanım ömrü boyunca avantaj sağlar. Alçı levha sistemleri sayesinde, bakım ve onarım işlemleri daha hızlı ve kolay bir biçimde gerçekleştirilebilir. Özellikle de çoklu tesisat sistemlerine sahip olan ve sık sık arıza bildiren geniş kapsamlı binalarda bu özellik büyük avantaj sağlamaktadır.
Alçı Levhanın Avantajları ;
– Alçı levhalar ile kurulan duvar sistemleri, harçlı duvar sistemlerine göre çok daha hafiftir bina yükünü azaltır.
– Hızlı uygulama ve imalat sayesinde, çok büyük bir zaman tasarrufu sağlar.
– Harçlı duvar tiplerine göre, ses yalıtımı ve yangın dayanımı gibi konularda çok daha yüksek performans sağlar.
– Bina içerisinde her türlü ihtiyaca yönelik kullanılabilecek farklı tipleri vardır. Bunlar;
Ses Yalıtımı: Alçı levha sistemlerimiz, binadaki hacimlerin fonksiyonlarına uygun şekilde seçilerek istenen düzeyde ses yalıtımı sağlar.
Yangın Güvenliği: Yanıcılık sınıfı ‘’yanmaz’’ olan alçı levhalarla oluşturulan bölme duvarlar, pasif yangın koruması açısından bina güvenliği için büyük avantaj yaratmaktadır.
Sismik Tasarım: Alçı levha sistemleri, hafif ve esnek oldukları için yapıyı hafifleterek, binanın deprem esnasında daha düşük kuvvete maruz kalmasını ve oluşabilecek hasarın azalmasını sağlar. Alçı levha sistemleri ile oluşturulan duvarlar, bina hareketlerinde yüksek esneme kabiliyetine de sahiptir.
Dayanıklılık ve Bakım: İnşaatlardaki tüm gereksinimler göz önüne alındığında alçı levha sistemleri, dayanıklılık ve bakım ihtiyacı açısından en optimum düzeydedir. Bakım ve onarım gereksinimleri önceden tespit edilebilir ve tadilatlar kullanıcıları rahatsız etmeden ve ağır işçilik gerektirmeden hızlıca yapılabilir.
Enerji Verimliliği: Alçı levha sistemlerimiz ile birlikte uygulanan yalıtım hem ısıtma hem de soğutma için harcanan enerjiyi oldukça düşürür. Hem dış cephelerde hem de gereksinime göre iç mekânlarda oluşturulan alçı levha sistemleri, uygulanan kalınlığa bağlı olarak ısı transferini engeller, iç mekânların yazın serin kışın sıcak olmasını sağlar.
Tasarım ve Estetik: Alçı levha sistemlerimizin sunduğu tasarım özgürlüğü ve pürüzsüz yüzey bitişleri, mekânlarda estetik bir zenginlik oluşturmaktadır.
Proje Maliyetlerinin Optimizasyonu: Alçı levha sistemlerimizin sunduğu hızlı montaj imkânı ve yapısal maliyet avantajları, geleneksel duvarların yapımına göre proje maliyetinde tasarruf sağlar.
Alçı Levha Çeşitleri ; Kullanım amaçlarına göre değişmekle birlikte;
– Standart Alçı Levha,
– Suya Dayanıklı Alçı Levha,
– Yangına Dayanıklı Alçı Levha,
– Yangına ve Suya Dayanıklı Alçı Levha,
– Yangın Dayanımı Artırılmış Alçı Levha,
– Darbeye Dayanıklı Alçı Levha,
– Darbeye ve Suya Dayanıklı Alçı Levha,
– Dış Cephe Levhası
Alçı Levha Ölçüleri ;
Alçı levhaların standart üretimleri, 1200 mm x 2500 mm ölçülerinde olup 12,5 mm kalınlıktadır.
Dış cephe levhalarının standart üretimleri ise, 1200 mm x 2400 mm ölçülerinde olup 12,5 mm kalınlıktadır.
Kalenderoğulları Yapı Mlz.,Yapı Gayrimenkul | Tüm Hakları Saklıdır.