YAPI MALZEMELERİ

Şirketimiz ve ürünlerimize ait güncel bilgiler içeren katoloğumuzu indirebilir,Güncel fiyatları öğrenebilirsiniz.

Torbalı Toz Grubu

Dünyanın en çok kullanılan inşaat malzemesi beton, Romalılara ve antik Mısırlılara dayanan bir geçmişe sahiptir. Betonun inşaatta kullanılan tüm diğer inşaat malzemelerinin iki katı miktarda kullanıldığı dikkate alınırsa, kalite, performans ve sürdürülebilirlik, sektörün gelişmesi ve ilerlemesi için esastır.

Günümüzde üretilen yüksek performanslı, uzun ömürlü, dayanıklı ve iyi betonda en önemli bileşenlerden biri beton katkı maddeleridir. Beton katkı maddeleri, işlenebilirlik, sağlamlık veya başlangıç mukavemeti ya da son mukavemet gibi belirli özellikleri geliştirmek amacıyla, beton karıştırma sırasında eklenen doğal ya da kimyasal ürünler veya katkı maddeleridir.

CEM II / A – L 42,5R

CEM II / B – L 32,5R

Gri CEM II 32,5 R 50Kg
Gri CEM II 32,5 R 25Kg
Gri CEM II 42,5 R 50Kg
Beyaz CEM I 52,5 25kg
Beyaz CEM I 52,5 50kg

Çimento

Çimento (İtalyanca “cemento” kelimesinden alınmıştır), esas olarak, doğal kalker taşları ve kil karışımının yüksek sıcaklıkta ısıtıldıktan sonra öğütülmesi ile elde edilen hidrolik bir bağlayıcı malzeme olarak tanımlanır. Çimento tanelerinin göz açıklığı 5 ila 90 mikron arasındadır.

Çimento bağlayıcılık görevini su ile tepkimeye girdikten sonra kazandığı için hidrolik bağlayıcı olarak adlandırılır. Alkalin ve hidrolik öğelerin oranları bağlayıcı maddenin niteliğini belirler.

Çimento, su ile karıştırılıp plastik hamur durumuna geldikten bir süre sonra havada ya da su içinde yavaş yavaş katılaşır. Bu katılaşma olayına piriz adı verilir. Normal şartlar altında (28 derece sıcaklık ve yağmursuz havada) bu katılaşma olayı ilk on dakikada başlar ve adına Yalancı Piriz denir, bir saat civarında ise donma ve mukavemet artar. Ancak bu olay içinde bulunulan koşullara bağlı olarak değişiklik gösterebilir, herhangi bir kimyasal priz geciktirici kullanılmadıysa ve hava sıcaklığı çok düşük değilse yaklaşık 10 saat gibi bir süreçte donma gerçekleşir.

ÇİMENTO TÜRLERİ

Portland Çimentosu: Betonarme yapılarda kullanımı en yaygın çimento türüdür. Portland çimentosu belirli oranda kalkertaşı (CaCO3) ve kilin (SiO2 ve Al2O3) karıştırılıp klinkerde pişirilmesinden sonra bilyali degirmende öğütülmesiyle elde edilir. Çimentonun sertleşmesini geciktirmek üzere klinkere bir miktar alçı taşı da eklenir

Yüksek Fırın Cüruf Çimentosu: Granüle yakın fırın cürufu ile Portland çimentosu klinkeri karışımının az miktarda alçıtaşı ile öğütülmesi ile elde edilir. Genelde, bu tür çimentolar deniz suyu ve diğer sülfatlı ortamlarda portland çimento suna kıyasla daha yavaş dayanım kazanırlar ve daha yüksek bir dayanıma sahip olurlar. Ancak geçirimlilikleri daha düşüktür.

Traslı Çimentolar: Traslar silisli ve alüminli maddeler içeren volkanik tüflerdir. Kendi başlarına bağlayıcılık özellikleri olmamasına rağmen, çimentoda mevcut kireçle bu özelliği kazanırlar. Bu tür çimentolar imalat aşamasında portland çimentosu klinkerine aktif volkanik tüfler veya benzeri traslar katılarak, bunların öğütülmesiyle elde edilir. Karışımda ki tras oranı %20-%40 düzeyinde tutulur. Bu tür çimentoların geçirimliliği az hidrasyon ısıları düşük olduğundan genellikle su yapılarında kullanılırlar.

Katkılı Çimentolar: Portland çimentosu klinkerinin ağırlıkça en fazla %19’nun puzolanik malzeme ile değiştirilmesi ve alçı taşı eklenmesiyle elde edilir. Katkılı çimento traslı çimento için belirtilen özelliklere sahiptir fakat traslı çimentodan farkı puzolan oranının daha fazla olmasıdır.

Daha Fazla Bilgi

Alçı

Alçı ; alçıtaşı veya kireçten üretilen mimaride ve sanatta kullanılan, suyla karıştırıldığında macun kıvamını alan ve kuruduğunda sertleşen bağlayıcı yapı malzemesi.

Alçının hidrotasyonu için yaklaşık ağırlığının dörtte biri ölçüsünde su ile karıştırılması gerekmektedir. Su miktarı arttıkça, alçının basınca karşı direnci zayıflar.

Alçıtaşının 158 °C’de pişirilmesiyle elde edilir. Alçı su ile karıştırılınca yitirdiği suyu alarak çabucak donduğundan; yapılarda, asma tavanlar ve bölme panolarda, kabartma ve   süslemecilikte, ortopedide, dişçilikte, heykelcilikte kullanıldığı gibi, toprağın tuzdan arınması için tarımda da kullanılır. İlave katkılarla inşaat sektöründe kaplayıcı malzeme olarak kullanılır pişirilme süresi içindeki su oranıyla doğru orantılıdır.

PERLİTLİ SIVA ALÇISI

İç mekânlarda beton, brüt beton, tuğla, bims blok, gaz beton vb. yüzeylerde kullanılır.

SATEN ALÇI

Saten Alçı; alçıpan veya sıva yapılmış yüzeylerde, boya öncesi son kat düzeltme yapmaya yarayan bir alçı sıva türüdür. Son kat boya öncesi, boşlukları, pürüzleri kapatarak düzgün ipeksi bir yüzey elde etmeye yarar. Saten perdah alçısı veya adları da verilmektedir. Macun kıvamında olduğu için çelik alçı malası ile kolaylıkla tatbik edilir. Yüksek yapışma özelliğine sahiptir, sert bir film tabakası oluşturur.

Daha Fazla Bilgi

SIVA ALÇI PERLİTLİ 35KG
SIVA ALÇI PERLİTLİ 25KG
SATEN ALÇI PERDAH 25KG
MAKİNA SIVI ALÇI 35KG
KARTONPİYER ALÇI 25KG
PLAKA YAPIŞTIRMA ALÇI 25KG
PLAKA DERZ DOLGU ALÇI 25KG

Kireç

Kireç, kireç taşının çeşitli derecelerde (850-1450 °C) pişirilmesi sonucu elde edilen, suyla karıştırıldığında, tipine göre havada veya suda katılaşma özelliği gösteren, beyaz renkli, inorganik esaslı bir bağlayıcı madde türüdür.

İnşaat Sektöründe

  • Yol stabilizasyonunda
  • Harçlarda
  • Sıvalarda

Ziraatte

  • Toprağın pH ayarının yapılmasında
  • Hayvan yemlerinde
  • Böcek ve mantar önleyicide

Daha Fazla Bilgi

WhatsApp chat